építészet : környezet : innováció

2018. évi Ybl Miklós-díj hirdetménye

határidő: 2018. január 8. CET 23:59
Meghirdette a Miniszterelnökség a 2018. évi Ybl Miklós-díj adományozására vonatkozó pályázatot. A díj a legalább tizenöt év kimagasló egyéni – önállóan tervezett építészeti alkotásokra vonatkozó - építészeti alkotói, oktatói tevékenység elismeréséül, életműdíjként adományozható. A pályázat leadási határideje január 8.

A díj évente legfeljebb 5 fő részére adományozható, az elismerést ugyanaz a személy csak egyszer kaphatja meg.

A díj átadására a 2018. március 15-i nemzeti ünnep alkalmából kerül sor. A díjazott emlékérmet és az adományozást igazoló oklevelet kap. A díjhoz egymillió-ötszázezer forint összegű pénzjutalom jár.

Az Ybl Miklós-díj adományozására vonatkozó javaslatokat szakmai bíráló bizottság fogadja be, véleményezi és rangsorolja. A bíráló bizottság tagjai az építészeti és építésügyi helyettes államtitkár, mint a bizottság elnöke, a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke, mint a bizottság társelnöke, a Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata, a Magyar Építőművészek Szövetsége és a Magyar Építész Kamara delegáltjai, valamint az elnök által felkért Ybl-díjas személyek.

A formai követelményekről és a további tudnivalókról jelen kiírás következő oldalán, illetve az Ybl Miklós-díj weboldalán lehet tájékozódni, a kizárólag elektronikus úton beküldendő javaslatok - regisztrációt követően - ide tölthetők fel 2017. november 30. csütörtök 12:00 órától.

Teljes kiírás és javaslati űrlap itt.

A javaslatok benyújtásának határideje: 2018. január 8., 23:59

 

vélemény írásához jelentkezzen be »