építészet : környezet : innováció

A hatalom pénzéhsége...

EMA: Ez igy, együtt érdekes: mig három és fél évig szöszmötölnek azzal, hogy miként lehetne megmenteni a régi zsidónegyedet, és persze közben, valójában semmi pozitiv dolog nem történik a hatalom részéről - a negyedet lassan elbontják, a fene nagy védelmi akció közepette, addig azt, ami egyéni kezdeményezésből szépen kialakult, azt képesek ripsz-ropsz kigyomlálni!

Ez igy, együtt érdekes: mig három és fél évig szöszmötölnek azzal, hogy miként lehetne megmenteni a régi zsidónegyedet, és persze közben, valójában semmi pozitiv dolog nem történik a hatalom részéről - a negyedet lassan elbontják, a fene nagy védelmi akció közepette, addig azt, ami egyéni kezdeményezésből szépen kialakult, azt képesek ripsz-ropsz kigyomlálni!

A hatalom éhes... nagyon éhes a közpénzekre. Ha mellette még ki lehet irtani egy kis önálló gondolkodást is, akkor pláne remek - akár a jó öreg cocialista diktatúrában. Az ember esze elszáll!

Nincsenek nosztalgikus emlékeim a Kultiplexről. Kétszer voltam ott csupán. Először Pál Kata vitt el, visszafelé jövet a Tűzraktárból, megmutatni ezt is, hogy igenis van, és lenne ennél több is, civil kezdeményezés. Másodszor a Tilosban beszélgettünk a választások előtt.

Nem jártam oda sörözni, a cigifüsttől ott is szenvedtem, mint a Sirályban, de ez egyáltalán nem érdekes, hiszen egy ilyen helynek nem mindenkinek kell megfelelni, hanem azoknak, akik szeretik. És miután voltak, és még ma is vannak akik szeretik, létjogosultsága van, amit stupid hivatalnokoknak nincs joguk elvenni egy demokratikus államban! Egyszerűen bortány, ha ez megtörténhet, és ha ezért tüntetni kell, akkor bármennyire nem az én műfajom az ilyesféle tiltakozás, ebben a mocsok téli időben is hajlandó vagyok tüntetni a Kultiplexért!

vélemény írásához jelentkezzen be »