építészet : környezet : innováció

A Magyar Urbanisztikai Társaság 50 éve - könyvbemutató

kezdés: 2018. március 28. CEST 16:30vége: 2018. március 28. CEST 18:00
A MUT 50. évfordulója alkalmat ad a történetének összegzésére, ahogyan a radikális társadalmi változások próbatételeit élte túl és maradt naprakész. A rendszerváltásig a szervezet a városok szövetségét is jelentette, éves konferenciáin, továbbképzésein számos települési vezető is bővíthette ismereteit – a szakma képviselőin túl. Ezt ünnepelve tájékoztatja eddigi munkájáról a közönséget március 28-ai könyvbemutatóján.

A "szakma" helyett pedig helyesebb a "szakmák" szót használni, ugyanis az alapítók 13 szakmát képviseltek és a Társaság éppen azzal a céllal jött létre, hogy a különböző szakmák együtt gondolkodását és az együttműködést segítse elő. Ezt a célt megvalósítandó a MUT az elmúlt 50 év alatt számtalan jelentős kezdeményezésnek, szakmai programnak volt a szervezője, így például a kezdetektől fogva szakembereket delegált a megyei értéktárba bekerült Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetemre, és a mai napig folyamatosan közreműködik a program kialakításában.

A munkát összefoglaló könyv kiadásával és az eddigi törekvések, eredmények közzétételével játul hozzá a MUT a jelen és a jövő kihívásaihoz is. A kiadványt a területi csoportokról, a szakmai tagozatokról, az elmúlt évtizedek konferenciáiról, díjazott településeiről és személyeiről szóló áttekintések teszik teljessé. Helyet kap az Építéstudományi Egyesülettel közösen kiadott "Városépítés" című folyóirat, valamint az "Urbanisztika" című lap bemutatása is: ezek a kiadványok a szakemberek és a tudomány(ok) számára is értékes forrást képeznek.

Reméljük, hogy az 50 éves Magyar Urbanisztikai Társaság történetének és tevékenységének bemutatása a fiatal urbanista generációknak is értékes szakmai betekintést nyújt és megerősíti az urbanisztika iránti elköteleződésüket.

Bemutatja:

  • Körmendy Imre,
  • Aczél Gábor,
  • Zábránszkyné Pap Klára

Moderátor:

  • Szkordilisz Flóra

Időpont: 2018. március 28., 17:30
Helyszín: FUGA

 

 

vélemény írásához jelentkezzen be »