építészet : környezet : innováció

Amikor a design és a praktikum találkozik

A Cleatrex Szakmai Nap és Vásár rendezvényén az épületek építéséhez, üzemeltetéséhez kapcsolódó széles szakmai kör képviseltette magát. Az építőipar, különböző gyárak, épület üzemeltetők, szállodaipar küldöttei mellett jelen voltak építészek és lakberendezők is. 52 cégtől összesen 66 résztvevő hallgatta meg az előadásokat és vált aktív résztvevőjévé a Coral lábtörlőcsalád 50. évfordulója alkalmából rendezett eseménynek.

Az Európában piacvezető lábtörlő egy eredetileg vitorlavásznakat gyártó holland gyárból nőtte ki magát az elmúlt 50 évben, melyet a folyamatos fejlődés és fejlesztés jellemez. 50 év alatt egy egyfunkciós lábtörlőből, szabadalmi oltalommal védett szálakból készülő, többfunkciós szennyfogóvá vált. A szennyfogó hatékonyság növelése mellett a gyártás során hangsúlyos a környezet védelme is, hiszen az utóbbi évek vívmányai közé tartozik a környezetbarát anyagok és ECO szálak használata, valamint az újrahasznosítás előtérbe helyezése. Mindezeken kívül a dizájn is fontos szerepet kap a Coral lábtörlőknél, ami a jubileum alkalmából kiemelt figyelmet kap – idén a szürke mellett vidámabb színekhez is ugyanazon a kedvező áron lehet majd hozzájutni.

A Coral szennyfogókat Magyarországon a Cleartex Kft. tette ismertté. A cég 1993 óta foglalkozik szennyfogó rendszerekkel és a kezdetektől Coral lábtörlőkkel dolgozik, hiszen ez az a prémium márka, ami a hatékony szennyfogó rendszerek felépítéséhez és működtetéséhez elengedhetetlen. Elhivatottságukat jelzi, hogy az elmúlt években többször is elnyerték a "Legjobb Forbo disztribútor" címet a gyártótól.


Cleartex szakmai nap


A Cleartex Kft. azonban nemcsak forgalmazással foglalkozik, hanem gyártóként is jelen van a piacon. Alusínes szennyfogó márkája az Alutrend, tavaly ősszel ünnepelte 10 éves évfordulóját, melyet emlékezetessé tett a magyar márka sikerrel záruló védjegyeztetése. A nagy forgalmú bejáratok szakértője az elmúlt időszakban a lakosság felé is nyitott – több webáruházban elérhetők már az otthonokban is használható padlóburkolatok, darabszőnyegek és egyéb textil termékek. Emellett saját, Alutrend márkáját is fejlesztette a Cleartex. Az Alutrend Compact szennyfogó a sztenderd járólapokkal megegyező magasságú, így az otthonok bejáratába is könnyen beépíthető, de akár leterítve is használható.

A 10 órakor kezdődő interaktív előadás sorozatot Huber Ilona Katalin, a Cleartex Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója nyitotta meg. Prezentációjából megtudhattuk, HAT-e 1+2+3? A válasz nem csak a matematika, de a szennyfogók világában is igen, mégpedig a zóna elmélet alkalmazásával. A bejáratokat a zóna szemlélet szerint három szakaszra bonthatjuk, melyek különböző tisztító funkciókkal bírnak. Az első zóna a kültéren található és fő feladata a darabos szennyeződések letisztítása. A második szakasz a köztes zóna, ami részben még a durva szennyeződést, részben már a finomabb koszt tisztítja, mint a homok, por. Már az épületen belül található a harmadik zóna, aminek feladata a csapadék felitatása. Az elméletet gyakorlat követte: a rendezvénynek helyet adó szálloda bejáratát lehetett virtuálisan szennyfogókkal berendezni. Lazításként ezután sorsolás következett, ahol egy szerencsés nyertes Alutrend Compact lábtörlőt nyert.


Cleartex szakmai nap


Az izgalmakat tovább fokozta a Cleartex Partner Program meghirdetése, melynek keretein belül a b2b.cleartex.hu oldalon regisztráltak vásárlásaik után garantált ajándékokat választhatnak, cégeiknek pénzt takarítanak meg. A két legeredményesebb cég egy FORBO gyárlátogatással egybekötött amszterdami hétvégét nyerhet.

Az előadások a biztonsági burkolatok témájával folytatódtak. A biztonság kiépítése és a komfortérzet kialakítása ipari munkakörnyezetben egyrészt biztosítja a hatékony és folyamatos munkavégzést, megakadályozza a költséges leállásokat, másrészt csökkenti a munkavállalók baleseti kockázatát és a fárasztó munkából adódó stresszt. Mivel nemcsak az állás, hanem a hosszú ideig tartó mozdulatlan ülés is fárasztó, a prezentáció végén a Cleartex a hallgatóságot fizikailag is megmozgatta – három szék alján borítékba rejtve mozijegy, Alutrend Compact lábtörlő és vászonkép utalvány talált gazdára.


Cleartex szakmai nap


Ezután a melegburkolatok – padlószőnyeg, linóleum, PVC kerültek előtérbe. Sok elavult elképzelés él a köztudatban ezekkel a melegburkolatokkal kapcsolatban, melyeket a szakértők most eloszlattak. Bár a felsorolt melegburkolati megoldások különbözőek és mindig az adott helyzetnek megfelelően szükséges kiválasztani, hogy melyiket alkalmazzuk, van bennük közös: nagy kiterjedésük miatt alapvetően meghatározzák a helyiségek hangulatát. Szerencsére a FORBO nemcsak dizájn melegburkolatokat gyárt, hanem a teljesen egyedi elképzelések megvalósítására is van lehetőség.

Ami a padlón van, az lehet a falon is. A padlóburkolatokat követően az egyedi tapétákra helyeződött a hangsúly. A Cleartex Tapiwall Egyedi Tapétákat környezetbarát technológiával állítják elő, papír alapúak, oldószer- és szagmentesek. Az egyedi grafikai nyomtatásnak köszönhetően megvalósíthatók a legmerészebb elképzelések is, miközben nem kerülnek a lakótérbe egészségre káros anyagok. A tapéták több, anyagában és textúráltságában különböző típusú alapanyagból készülnek. Felületük lehet sima, enyhén vagy erősebben textúrált, illetve megismerhettünk írható, vizes helyiségbe, bel- és kültérre egyaránt tehető tapétákat is.


Cleartex szakmai nap


Az előadások után a résztvevőket ebéddel vendégelte meg a Cleartex Kft, majd a tapéták tesztelése következett. Ennek során ki lehetett próbálni az öntapadós tapéta felragasztását, valamint egy locsolókannányi vízzel a vízálló tapéta is tesztelésre került.

A rendezvény jó hangulatban telt, a prezentációk során az előadók megszólították a hallgatóságot és több játék is színesítette a napot. A résztvevők megtudták mitől lesz hatékony egy szennyfogó rendszer, biztonságosabb egy munkaállomás, illetve izgalmas, egyedi burkolati megoldásokkal találkoztak mind a padlón, mind a falon. A sok új információ mellett számos ajándékkal is gazdagodhattak, hiszen minden résztvevő cégre, illetve személyre szabott kedvezmény kuponokat kapott, valamint lehetőséget a Partner Programban való részvételre. Az aktív hozzászólókat és a tapéta ragasztást kipróbálókat Alutrend Compact szennyfogóval jutalmazta a Cleartex. Azok a résztvevők, akik kérték és küldtek saját képet a rendezveny@cleartex.hu e-mail címre, egy egyedi, 50x70 cm-es öntapadós Tapiwall Smooth tapétából készült képet kaptak ajándékba.

Összefoglalva tehát egy vidám, lendületes, sok újdonságot bemutató és több meglepetést tartogató rendezvényen vehettünk részt, melyből a következő Cleartex szakmai napig mindenki tud majd valamit hasznosítani.

További információkért addig is látogassanak el a Cleartex oldalára. 

 

vélemény írásához jelentkezzen be »