építészet : környezet : innováció
Bán Ferenc rajza

Belsőépítész szakmai továbbképzés indul a BKF-en

Építészek részére új képzési formában belsőépítész posztgraduális továbbképzést indít a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Alkalmazott Művészeti Intézete. Részletek és jelentkezési feltételek alább olvashatók. 

Jelentkezés, felvételi követelmények:

A szakirányú belsőépítész képzésre Msc vagy MA diplomával rendelkező építészek, formatervezők és tájépítészek jelentkezését várjuk. Felvételi követelmény portfolió bemutatása a végzettségnek megfelelő munkákban folytatott tevékenységről.

A belsőépítészet önálló művészeti ág, amely az építészet társszakmájaként jelenik meg. Végzetteink számára biztosított a MÉK Belsőépítész tagozatába való felvétel és a tervezői jogosultság megszerzésének lehetősége. A BKF posztgraduális képzésének szakmai hitelességét a Belsőépítész szakma gyakorlásában szerzett tapasztalatok, az MA képzésében végzett oktatói tevékenység és együttműködő partnereink biztosítják.

Célunk az önálló alkotói tevékenység szakmai megalapozása és fejlesztése, a már meglévő kompetenciákra épülő oktatás, valamint a belsőépítészeti tervezés módszereinek átadása, amely nemzetközi tekintetben is magas színvonalú elvárásokra és szerteágazó tudásra épül. A képzés során a résztvevők 90 szakmai kreditet szerezhetnek.


Belsőépítész szakmai továbbképzés indul a BKF-enElhelyezkedési lehetőségek, szakmai gyakorlat területei:

- önálló belsőépítész tervező saját tervező irodában
- belsőépítész tervező művész mint szakági tervező, építészeti tervező irodákban
- bútorgyártás területén működő cégekben tárgytervező
- kiskereskedelmi vállalkozások szakmai támogatásában
- reklám, média, látványtervező stúdiók munkatársaként
- önálló tervezői, szakértői és egyéb tevékenység
- kiemelten szakági kamarai tagságot igénylő alkalmazott tervezőként
- tervezői munkakörön belüli középvezetőként, értékesítési vezetőként vagy ügyfélkapcsolati folyamatokat vivő tervező munkatársként foglalkoztatva.

Főbb tantárgyak:

Belsőépítészeti tervezés, bútorszerkezettan és tárgyfejlődés-kultúra, bútortervezés, enteriőrtörténet, szakergonómia, speciális renderelés és 3D modellépítés, kísérleti műhelygyakorlat, kortárs belsőépítészet és design.
Ismeretkörök: szakirányú belsőépítészeti tervezési ismeretek, kapcsolódó tervezési területek és azok által megfogalmazható elvárások értelmezése, egyes számítógépes eszközök használatának gyakorlata a tervezésben, a tervezési tevékenységgel összefüggő esztétikai elvárások és stílusok, hatékony munkavégzési és kommunikációs módszerek ismerete.

Szakvezető:  E. Szabó László DLA, belsőépítész tervező művész
Az oktatás nyelve: magyar
Megszerezhető végzettség: Belsőépítész tervező
A képzés időtartama: 3 félév, 90 kredit
A képzés díja: 295.000 Ft/félév
Helyszín: BKF Alkalmazott Művészeti Intézet, Budapest VII. ker, Rózsa u. 4-6.
Az oktatás kezdetének időpontja: 2015. szeptember

További információk: www.bkf.hu

Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Alkalmazott Művészeti Intézete

 

vélemény írásához jelentkezzen be »