építészet : környezet : innováció

Berkecz Balázs reagálása a Magyar Építész Kamara közleményére

Szigetvár Város főépítészeként, szakmája iránt elkötelezett területfejlesztőként örömmel vett részt Berkecz Balázs a Dél-dunántúli Építészeti Fórumon, melyet a Miniszterelnökség szervezett. A korábban megjelent Magyar Építész Kamara elnökségének közleményére írt reakcióját adjuk most közre. 

Magam is meglepődtem, amikor Lázár János kancelláriaminiszter úr olyan aktuális belpolitikai témákról kezdett el mélységében beszélni, melyek a rendezvény témáján és keretein messze túlmutatnak. A miniszter által elmondottak megdöbbentettek, ezért úgy döntöttem, hogy a nyilvánosság elé tárom azokat. Az elmúlt hét történései vissza is igazolták e döntésem helyességét.

Lázár János a nagy nyilvánosság előtt maga is hasznosnak ítélte és megköszönte, hogy beszéde nyilvánosságot kapott. Meggyőződésem, hogy ezzel az üggyel nem csupán pártpolitikai célt szolgáltam, hanem össztársadalmi érdeket. Továbbá hozzájárultam ahhoz, hogy fontos szakmai kérdések, melyek évek óta megoldatlanok – így az uniós projektek, a kéményezés vagy az elsőfokú építészhatóságok problémái –, közelebb kerüljenek a megnyugtató megoldáshoz. Döntéseimet továbbra is helyesnek tartom.


Berkecz Balázs, az Együtt elnökségi tagja

vélemény írásához jelentkezzen be »