építészet : környezet : innováció

Elindult a Gastro and Hotel Design Award

Elindult a magyar vendéglátóhelyek és szállodák vezető tervezési versenye! A Turizmus & Vendég idén nyárra is meghirdeti az ötödik éve indított és azóta már nemzetközi branddé vált versenyét, mely egyedülálló szereppel bír a hazai Horeca-szegmensben. A verseny neve: Gastro and Hotel Design Award.

Idén már a verseny névadásával is változás történt. Bár korábban is lehetett minden alkalommal hotel kategóriában nevezni, a szervezők a szállodák designjait, megjelenéseit mostantól ugyanolyan kiemelt figyelemben részesítik, mint a vendéglátóhelyekét.

További újítások közé tartozik, hogy a tematikusságon alapuló tervezés és megjelenés kiemelt hangsúllyal szerepel, ezért kitüntetett kategóriába kerültek az e csoportba tartozó vendéglátóhelyek és szállodák. Ennek fontosságát jelezve lényegesen kevesebb nevezési díjért jelentkezhet az, aki ebben a kategóriában indul.

A korábbi évek tapasztalataiból tanulva a szervezők megújították a teljes kategóriarendszert a pályázati kiíráson belül: jóval egyszerűbbé, érthetőbbé tették, emiatt lényegesen kevesebb időt vesz igénybe egy pályázat beadása, mint az előző években.

Viszont a rangos nemzetközi szakmai zsűri tagjaiból álló bírálók továbbra is a minőséget díjazzák, a legszebb, leghatásosabb, akár meghökkentő pályamunkákat emelik ki szívesen a többi beadott pályamunka közül. A díjkiosztó gálaestre pedig ismét extravagáns, elegáns körülmények közt kerül majd sor október 4-én, a Larus rendezvényközpontban.

Most tehát nem kell mást csinálnia egy-egy vendéglátóhely vagy szálloda tulajdonosának, üzemeltetőjének vagy az adott hely belső építészeti munkáit végző stúdióknak, designereknek, minthogy átnézik az itt elérhető idei, részletes pályázati kiírást, és június 29-ig leadják pályázatukat.

 

 

 

vélemény írásához jelentkezzen be »