építészet : környezet : innováció

Energiatakarékos és jövőbiztos ablakok

A népszerű Velux tetőtéri ablakok háromrétegű üvegezéssel ellátott Standard Plus választéka minden épületben kiállja a próbát: korszerű, energiahatékony és pénztárcakímélő. 

A Standard Plus ablakok nagyszerűsége a háromrétegű üvegezésben és a kiváló hőátbocsátási tényezőben rejlik. Az üveg Ug-értéke 0,6; a teljes ablakszerkezet Uw-értéke pedig 1,1 W/m2K. Ezzel a hőszigetelő képességgel ezek a tetőtéri ablakok a 2018. januártól életbe lépett energetikai követelményértékeket is könnyedén teljesítik, ráadásul a 2020 utáni időszakban érvényes előírásokat is minden bizonnyal teljesíteni tudják. Az ablakokon keresztül kevesebb hőenergia vesz el, és így jelentősen csökkenhet a fűtési költség.

A választás lehetősége

A Standard Plus tetőtéri ablakok billenő ablakok, a kilincs pozíciója az ablak beépítési magasságának (az ablak alsó éle és a padlószint közötti távolság) függvényében választható: 90-130 cm beépítési magasság esetén a felső kilincses, 130-150 cm beépítési magasság esetén az alsó kilincses működtetés a javasolt. A felső kilincses változatok távvezérlésűvé alakíthatók, akár utólag is, így az ablakok egy gombnyomással nyithatók-zárhatók.

Esztétikus és tartós fa

A GLL tetőtéri ablak esetén a nagy tömörségű, kiváló minőségű első osztályú fenyő faanyag, és a speciális rétegragasztási eljárás garantálja a nagyfokú szilárdságot és a vetemedéssel szembeni ellenálló képességet. A fafelület a gombásodás és a kártevő rovarok elleni kezelést követően környezetbarát, színtelen, vízbázisú akril lakkbevonatot kap. Az ablakot ThermoTechnologyTM hőszigeteléssel gyártják, a plusz EPS hőszigetelést az ablakszárny és a tok csatlakozási pontjainál használjuk a hőszigetelés javítása érdekében.

Vízálló fehér műanyag

Felületi karbantartást nem igénylő GLU ablakunk magja hőkezelt fa, melyet egyenletes öntéssel felvitt poliuretán bevonat takar. A felület-folytonos műanyag útját állja a víznek, ezért kitűnő választás magas páratartalmú helyiségekben. Könnyen tisztítható és a felület 100% karbantartásmentes.
Az ablakot ThermoTechnologyTM hőszigeteléssel gyártják: a fát először magas hőfokra hevítik, ezáltal a nedvességtartalma felére csökken. A végeredmény jobb hőszigetelés és szilárdság.

A megbízhatóság nyugalma

Az ablakok légzárása kiváló, a legmagasabb 4. osztályú. A léghanggátlás 32 dB, mely már egy intenzív forgalmi zajnak kitett épületben is kellőképpen segíti a zajcsökkentést és nyugodt otthoni vagy munkakörnyezetet biztosít. Mint minden Velux tetőtéri ablak, a Standard Plus ablakok is rendelkeznek beépített szellőztető megoldással, melynek célja, hogy az ablak zárt állapota esetén a helyiség háttérszellőztetéséről gondoskodjon.

Tetőzik a minőség

A tetőtéri ablak és a tetőszerkezet közötti hőszigetelő, vízzáró és párazáró kapcsolat kialakításához a Velux beépítőtermékek rendszerét ajánljuk, mely hőszigetelő keretből (BDX), alátétfóliából és vízelvezető csatornából (BFX), valamint párafékező fóliából (BBX) áll. A tetőtéri komfort érdekében árnyékolók és redőnyök széles választéka áll rendelkezésre, így télen-nyáron megfelelő hőmérsékleti és fényviszonyok teremthetők a tetőtéri helyiségekben.

Az ablakokat minimum 25 év élettartamra tervezték, a VELUX márkanév a garancia a kiváló minőségre.

VELUX

 

Velux

vélemény írásához jelentkezzen be »