építészet : környezet : innováció

EUROPAN 10 - Ajka EX_changing social_IST

zim: Az EUROPAN 10 magyar pályázati helyszíne Ajka, sőt mi több, a város központja. Illetve pont az a probléma, hogy ebben az "új szocialista város"-ban nem jött létre igazi urbánus központ.

Az EUROPAN 10 magyar pályázati helyszíne Ajka, sőt mi több, a város központja. Illetve pont az a probléma, hogy ebben az "új szocialista város"-ban nem jött létre igazi urbánus központ.

A városközpont áttervezése komoly kihívások elé állítja a pályázókat. Hogyan lehet a kereskedelmi "lepényépületeket" átépíteni? Miképp lehet az üzleteket sikeresen vegyíteni közösségi funciókkal és lakásokkal? Milyen módon érdemes egy ilyen új, gyalogosok dominálta, zóna parkolását megoldani?

A pályázati helyszín bemutatására várunk minden érdeklődőt az EUROPAN 10 pályázati estre 2009. március 2-án 18.00 órakor a Kesztyűgyárba, ahol Hornyák Attila, főépítész válaszol az érdeklődők kérdéseire; és remélhetőleg arra is választ kapunk, hogy milyen esélyei vannak a nyerteseknek, hogy megbízást kapjanak a további tervezésekre.

Helyszín: Kesztyűgyár Közösségi Ház, Tükörterem. Cím: Budapest VIII., Mátyás tér 15. (Megközelítés: a Blaha Lujza tér - Népszínház utca sarkától 3 megálló a 99-es busszal vagy két megálló a 37-es villamossal) 

vélemény írásához jelentkezzen be »