építészet : környezet : innováció
Bán Ferenc rajza

Hudec-emlékszobát avatnak a BudapestFEST-en

kezdés: 2018. március 22. CET 12:00vége: 2018. március 25. CEST 18:00
Nagyszabású, négynapos magyar kulturális fesztivál kezdődik március 22-én, magyar idő szerint délben, a modern Sanghaj látképét meghatározó Kelet Gyöngye TV-torony lábánál. A március 25-ig tartó BudapestFEST keretében magyar népművészek, táncosok, sportolók és népzenészek várják az érdeklődőket, és nagykoncertek szórakoztatják a közönséget.

A rendezvénysorozat keretében Hudec László (Hugyecz) magyar építész Sanghajba érkezésének 100., valamint születésének 125. és halálának 60., évfordulójára emlékezve Hudec-emlékszobát avat fel Íjgyártó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkára a Dahua Hotelben (Jinjiang Metropolo) március 22-én.

A szabadtéri programok túl a Tv-torony forgó éttermében magyar gasztronómiai fesztivál, a torony körgalériájában pedig Hlinka Zsolt fotóművész képei várják az érdeklődőket, de bemutatkozik majd a téren a HegeShow produkció és az érdeklődők kipróbálhatják a magyar sport innováció, a Teqball fociasztalait is. A zenei programok a Budapest Klezmer Band, a Válaszút Táncegyüttes és a Virtuózok fiatal tehetségeinek közreműködésével valósulhatnak meg.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával megvalósuló BudapestFEST-et Íjgyártó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkára, Weng Tiehui Sanghaj alpolgármestere, és Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes nyitja meg.

Időpont: 2018. március 22., 12:00
Helyszín: Kelet Gyöngye TV-torony

 

vélemény írásához jelentkezzen be »