építészet : környezet : innováció

Konténer borbár - a hétvégén új műfaj születik

tornoczky: Budapest, 2012. május 08. - Új fogalom megjelenése pezsdíti az építészet – belsőépítészet amúgy is állandó vibrálásban lévő életét: a konténer borbár.

Még éppen csak szokjuk a konténer kávézók látványát, máris itt az új, egyedi megjelenés. Az ötlet a DiVino borbár, (Szent István tér 3.) tulajdonosának köszönhető.

Budapest, 2012. május 08. - Új fogalom megjelenése pezsdíti az építészet – belsőépítészet amúgy is állandó vibrálásban lévő életét: a konténer borbár. Még éppen csak szokjuk a konténer kávézók látványát, máris itt az új, egyedi megjelenés. Az ötlet a DiVino borbár, (Szent István tér 3.) tulajdonosának köszönhető. Elképzelését a Sütő Kata – Sütő László belsőépítész, designer páros vázolta fel, majd formálta megvalósítható tervekké.


DiVino borkonténer a pálinkafesztiválon

E tervek példamutatóan viszik tovább a Bazilikánál 1 éve működő, általuk tervezett és ötleteik alapján kivitelezett borbár üzleti megjelenését. Ennek következtében a belső kialakításhoz felhasznált anyagok a beton, a fa visszahozzák az eredetiben már megismert hangulatot. Érdekesség, hogy egy új alapanyag is megjelenik a térben, az akril lap.

A DiVino beton pultját Sütő Kata a rendkívül jól formálható, ezáltal korlátlan design szabadsággal bíró ÁDH lapra, ismertebb nevén akril lapra cserélte. Az alapanyagot és a belőle megvalósult bárpultot az AkrilFelületek szállította. A pult az ismert Corian felülettel azonos: Samsung Staron akril lapból készült. A belső tér natúr fával kiegészített fekete tónusai modern, trendi megjelenést biztosítanak. A design, a már megismert és megkedvelt hangulatot adja vissza a konténer borbár vendégei számára.

A most kialakított prototípus egy átfogó projekt első darabjaként debütál. Nagyméretű marketing eszközként is értelmezhető, mely mozgatható, szállítható, ezáltal bármely rendezvényen megjeleníthető. Debütálása a Budai Várban május 10-13. között hetedik alkalommal megrendezendő Budapesti Pálinkafesztiválon lesz. Nézze meg személyesen is a hétvégén! Az ötlet, a terv, a kialakítás nemzetközi mércével mérve is különleges, a DiVino borkonténer bárhol megállná helyét a világon.

A borkonténer megszületéséről képekben is tájékozódhat a Facebook-on a http://www.facebook.com/DiVinowinebar oldalon, illetve a http://www.facebook.com/AkrilFeluletek oldalakon.

Tervező: http://www.suto.hu/
Információ: Tornoczky Gábor Szívvel, Lélekkel Felületes! AkrilFelületek www.akrilfeluletek.com
e-mail: info@akrilfeluletek.com
telefon: +36 30 6456 814

1 vélemény | vélemény írásához jelentkezzen be »