építészet : környezet : innováció

Médiaajánlat

Magyarország piacvezető építészeti napilapja, egyetlen auditált szakmai [építészeti-építőipari] online médiuma  

Az általános médiaajánlat letöltése pdf formátumban >

Kérjen testre szabott, egyedi ajánlatot marketingkommunikációs és értékesítési céljaihoz igazodó kampánytervvel és összevonható kedvezményekkel értékesítési vezetőnktől, Kiss Erikától (mobil: +36/20-911-4996, e-mail: kiss.erika[kukac]epiteszforum.hu)

 

Bemutatkozás

A 2000-ben alapított epiteszforum.hu naponta új, értékes szakmai hírekkel jelentkező online építészeti napilap, amely épületek és tervek bemutatása mellett beszámol a legfontosabb közéleti hírekről, pályázatokról, díjakról és bemutatja az építészet meghatározó szereplőit. Tájékoztat az építészet fontosabb nemzetközi és hazai eseményeiről, új termékekről, fejlesztésekről, technológiákról, átfogó képet közvetítve ezzel a szakmai színtérről. Mindemellett az oldal építészeti tartalmai a kortárs vizuális kultúra, design, tájépítészet, urbanisztika, kreatív ipar, innováció kapcsolódó elemeivel is folyamatosan bővülnek. Az epiteszforum.hu a magyar közéleti média, sőt a kormányzati sajtó számára is megbízható, releváns szakmai háttérként, hivatkozási alapként működik. 


A Média Építészeti Díja - 2014. november 27. Uránia Nemzeti Filmszínház - fotó: Kerekes Zoltán

Az epiteszforum.hu szervezi és rendezi meg Magyarország egyik legnagyobb és legfontosabb építészeti eseményét, a Média Építészeti Díját, immár 11. alkalommal. A rendezvény különlegessége egyedi formátuma, amely kiválóan alkalmas arra, hogy a kortárs építészet eredményeit egy szélesebb társadalmi közönség felé kommunikálja. A magyarországi vezető médiumok képviselői által felvállalt nyilvános zsűrizés és véleményformálás, valamint az általuk megítélt díjak jelentős visszhangot generálnak. 

Az epiteszforum.hu független média, amelyet Vargha Mihály (1952-2010) és Pásztor Erika Katalina DLA építészek alapítottak 2000-ben, elsőként megjelenve a magyar nyelvű interneten építészeti tartalommal.

Social Media > Facebook, Twitter
Az epiteszforum.hu saját oldallal 2009. március 23. óta van jelen a Facebook-on. A legizgalmasabb tartalmak és események megjelennek az epiteszforum.hu több mint 9K organikus rajongótáborral rendelkező Facebook oldalán és Twitter hírfolyamában.

Auditált napilap
Az epiteszforum.hu látogatottságát a kezdetektől a Median WebAudit méri. http://www.webaudit.hu/

 

Látogatottság

A minőségi építészeti lapok piacán az epiteszforum.hu a legnagyobb számú szakmai közönséget éri el, napi átlag 4.300, illetve havi 132.000 egyedi látogatójával (UV) és 1.300.000 feletti oldalletöltésével (PI) – (Medián, 2014). Olvasóinak nagy része napi/heti rendszerességgel látogatja az epiteszforum.hu-t.

További adatok a Medián WebAudit, a Google Analytics és az Adverticum adatai alapján:
Banner ADV nyitóoldalon: 25.000 ADV / hét
Banner ADV cikkoldalakon: 50.000 ADV / hét
Banner ADV képgaléria: 100.000 ADV / hét
összesen: 230.000 ADV/hét


Google Analytics statisztikák

 

Ismertség

A TÁRKI kutatása szerint az epiteszforum.hu az internetet használó szakemberek között a legmagasabb látogatószámmal rendelkező szakportál: "Az építészeti portálok közül egyértelműen a legnépszerűbb az epiteszforum.hu, a valamilyen portált látogatók 55%-a említette ezt az oldalt." (Forrás: TÁRKI)


Build Communication felmérés az építészeti sajtóról

2012-ben egy átfogó iparági kutatás keretében a Build Communication az Aktuális Piackutató Kft-vel közösen felmérte a hazai építészek helyzetét és kommunikáció-fogyasztási szokásait. Ebből egyértelműen kiderült, hogy az építészettel foglalkozó szakemberek körében az epiteszforum.hu a legismertebb online szakportál.

Az epiteszforum.hu céljának tekinti, hogy a szakmán belüli és a szakma és a nagyközönség közötti kommunikációt fejlessze, és mind a tervezők, mind a tervezői szolgáltatások megrendelői és kivitelezői számára hiteles információforrásként szolgáljon.

Alexa global page ranking - néhány ismert építészeti sajtó összehasonlítása 2014. április 12-én

 

Facebook

Az epiteszforum.hu organikus Facebook rajongóinak száma 9.000 fölött van 2014. júniusában.


Facebook statisztikák

 

Látogatók demográfiai adatai > 

 


 

Hirdetési felületek és listaárak*

(* az árak áfa nélkül értendők)

 

Bannerek, display hirdetések

A látogatók egy része – főként a visszatérő látogatók - közvetlenül a főoldalon keresztül érik el lapunkat, más részük a keresőkből érkeznek. Így a banner megjelenések ennek megfelelően kerülhetnek főoldalra vagy cikkoldalra, valamint a kiemelt látogatottságú képgalériában is elhelyezhetők bizonyos formátumú bannerek. Természetesen lehet egy-egy bannert az összes oldalon is futtatni.


epiteszforum.hu (majdnem) teljes cikk oldal

Bannerek rendelhetők mind letöltés (adview), mind időszaki (heti) alapon.
Rendelési minimum: 10 000 ADV
Elfogadott formátumok:
*.swf, *.gif, *.html

Hirdetéseinket az Adverticum hirdetéskiszolgáló rendszere menedzseli, így ügyfeleink harmadik fél által auditált hirdetési statisztikákat kapnak tőlünk. Az Adverticum oldaláról letölthetők a tájékoztatók a bannerek, illetve a html5 bannerek készítéséhez.


Adverticum

 

Tartalommarketing eszközök

Céges tartalmú szakcikk (szakcikk megjelenés)
Olyan, az epitészforum.hu rovatrendszerébe besorolható (ipari, technológiai vagy céges) szakanyag, terv- vagy épületbemutatás, közéleti cikk, stb., amelynek célja a szakmai tanácsadás, egy adott cég és termékei/szolgáltatásai megismertetése, speciális esemény beharangozása, stb. A cikk minimum egy napra címlapra kerül a vezető hírek közé, ezt követően a megfelelő rovatba, majd a Google által indexelt, kereshető archívumba. A szakcikkek kivonata/bevezetője bekerül a heti hírlevélbe is.

Szakcikk listaára:
120.000,-Ft / hó; formátuma: max. 6000 karakter szöveg + min. 1 db max. 1200x1200 pixel *.jpg kép

Cikk formátumú szöveges és képes hirdetés (PR-box megjelenés)
A főoldalon, kiemelt keretbe (ún. PR boxba) kerülő cikk formátumú hirdetés. A főoldalon a PR boxban a cikkek rotációban jelennek meg, és a max. 9 különböző anyag rotációja egy hónap alatt min. 10.000 megjelenést garantál egy-egy cikknek a főoldali keretben. A cikkek bekerülnek az epiteszforum.hu Google által indexelt, kereshető archívumába (pl. cégek-termékek), továbbá a PR szakcikkek kivonata/bevezetője a megjelenés hetében bekerül a heti hírlevélbe is.

PR-cikk listaára:
180.000,-Ft / hó; formátuma: max. 6000 karakter szöveg + min. 1 db max. 1200x1200 pixel *.jpg kép


epiteszforum.hu - kereshető archívum


Referenciák bemutatása – támogatott tartalom
Meglévő cikkekhez (pl. épület-, illetve tervek bemutatásához) terméket és/vagy céget is tudunk kapcsolni: a cikk alatt megjelenhet a termék/cég neve, logója, képe, illetve az adott termék/ cikk rövid leírása. Így a referencia épületbemutató támogatott tartalomnak minősül. A tartalom összekapcsolása adott termékkel/céggel a Megrendelő általi visszavonásig, illetve az oldal üzemeltetésének ideje alatt mindvégig fennmarad.

Cikkben cikk megjelenés listaára: cég vagy felhasznált termékek bemutatása 80.000,-Ft/alkalom. 2.500 karakter + 2 kép

Pályázati felhívás közzététele
Az epiteszforum.hu hírt ad az aktuális magyarországi és nemzetközi pályázatokról. A kiírások publikálásának egyszeri díja ellenében a pályázat elérhetővé válik a „pályázatok” főmenüpont alatt és a beadási határidőig fenn marad, illetve a kivonata helyet kap a következő heti hírlevélben is, amit mindig pénteken küldünk ki. A címlap jobb oldalán, kiemelt helyen a közelgő pályázatok beadási, illetve regisztrációs határidők szerinti gyorslistája jelenik meg. Az epiteszforum.hu beszámol az eredményhirdetésről és a pályamunkákat is bemutatja.

Pályázati felhívás közzététele 35.000,- Ft / alkalom.

Események, továbbképzések, oktatások publikálása
A pályázatokhoz hasonlóan az események is egy erre dedikált felületen, külön rovatban jelennek meg az epiteszforum.hu oldalain.

Esemény publikáció listaára: a fizetős, belépődíjas rendezvények meghirdetésének listaára alkalmanként 35.000,-Ft.

Álláshirdetés feladása
Álláshirdetések megjelentetése az állást keres rovatban díjmentes, az állást kínál rovatban 30.000,-Ft+áfa alkalmanként. Az álláshirdetés ezért a díjért max. 30 napig látszik az oldalon.

Hírlevél
A hírlevél az epiteszforum.hu előző heti tartalmának kivonatát tartalmazza, és szerdánként küldjük ki a hírlevél előfizetők e-mail címére. A hirdetés az e-mail fejlécébe kerül, kvázi hírlevél bannerként, amelynek mérete 600 pixel széles és 120 pixel magas, formátuma *.jpg kép. A képre hivatkozást (linket) tudunk elhelyezni, ami mutathat az epiteszforum.hu adott oldalára, vagy a Megrendelő által megadott, bármely külső oldalra. A hírlevél banner mellett max. 1200 karakter hosszú szöveget is el tudunk helyezni.

Hírlevél 600x120 px banner + link + 1200 karakter szöveg: 60,000.- Ft / alkalom

Dosszié szponzoráció

Az epíteszforum.hu időről időre dossziékba rendezi a legfontosabbnak ítélt, különböző kategóriákba sorolt, de összetartozó tartalmait, és partnerei számára lehetőséget nyújt arra, hogy támogatóként a kiemelt figyelmet élvező tartalmak mellé tudjanak állni. A kiemelt dossziék közvetlenül a címlapról, ezen belül a jobb felső sarokból, egy igen hangsúlyos felületről érhetők el. A kiemelt dossziékba rendszeresen kerülnek az adott témához kapcsolódó cikkek, amelyek még akkor is hangsúlyosan szem előtt vannak, amikor egyébként a napi hírfolyamból már kiszorultak volna A dossziénak van vezető képe, vagyis fix képes hirdetése, amely tetszőleges időközönként cserélhető. A dossziéban elhelyezhető kb. 15-20 db cikk; cikkenként max. 6000 karakter + min. 1 db max. 1200x1200 pixel jpg kép. A dosszié kép mérete 325x275 pixel.

Kiemelt dosszié listaár: havi ár: 300.000,-Ft; éves díj: 1.800.000,-Ft

Facebook galéria megjelenés
Az epiteszforum.hu organikus Facebook rajongóinak száma 8.000 fölött van (2014. június). A Facebook oldalunkon igényes, szakmai témájú, vagy ilyen témához kapcsolódó képekből álló galériát tudunk bemutatni, amely megjelenik a rajongók üzenőfalán. A Facebook megjelenést csak speciális és nagyon indokolt esetben javasoljuk illetve vállaljuk: pl. különleges, vagy kiemelkedően esztétikus referenciák, illetve humoros vagy (pozitív) érzelmeket ébresztő képek közlése esetében.

Facebook galéria megjelenés listaára: 120.000,-Ft; a galéria lehetőleg kb. 12-20 db, max. 1200x1200 pixel méretű *.jpg képet tartalmazzon.

Támogatói logó megjelenítése a főoldalon, tartalom szponzoráció
Az epiteszforum.hu minden oldalán megjelenő „támogatóink” felületen elhelyezett logók folyamatos vizuális jelenlétükkel erősítik a brandet, és állandóságot sugároznak a látogatók felé.

Támogatói logó elhelyezése a főoldalon listaára: 480.000,-Ft / év; mérete 150x150 pixel *.jpg kép

Tartalommarketing eszközök listaárai:

Céges tartalmú szakcikk - 120.000 Ft/hó
PR cikk – 180.000 Ft/hó
Pályázat közzététele – 35.000 Ft /alkalom
Esemény publikáció – 35.000 Ft /alkalom
Álláshirdetés – 20.000 Ft / alkalom
Hírlevél banner – 60.000 Ft / alkalom
Kiemelt dosszié – 300.000 Ft / hó, éves díj 1.800.000 Ft
Facebook galéria – 120.000 Ft / alkalom
Támogatói logó a főoldalon – éves díj 480.000 Ft
Cikkben cikk – 80.000 Ft/cikk

Tartalom készítés árai

Cikkírás – max. 8.000 karakter – 70.000 Ft / alkalom
Video-tartalom készítés – 1-5 perc hosszú, közösségi videomegosztóra optimalizást kivitelezésben (interjú/szakmai bemutató/image film) – 275.000 Ft / alkalom
Épületfotózás – 10-15 db nagy felbontású és 20-25 db max. 1200x1200 pixel méretű professzionális építészeti fotó készítése – 140.000 Ft / alkalom

* a listaárak nem tartalmazzák az ÁFA-t

Összefoglaló táblázat a listaárakról

Az alábbi táblázatban láthatók a hirdetési listaáraink. Egyedi ajánlat készítése valamint további kedvezmények miatt keresse az ajánlat végén szereplő kollégáink bármelyikét. 


epiteszforum.hu hirdetési listaárak

 


 

A Média Építészeti Díja

mediadij.epiteszforum.hu


A Média Építészeti Díja - 2014. november 27. Uránia Nemzeti Filmszínház - fotó: Kerekes Zoltán

2005-ben meghívtuk Magyarország vezető nyomtatott és elektronikus (nem szakmai!) sajtójának képviselőit, hogy alapítsunk közösen egy építészeti díjat, és rendezzünk nyilvános zsűrizést, ahol eldől, hogy az az adott évben melyik épület és melyik terv tetszik nekik és a közönségnek a legjobban. A Média Építészeti Díja – minden túlzás nélkül – egyedülálló kezdeményezés. Nincs máshol ilyen díj: kitaláltunk egy eredeti formátumot, amit partnereinkkel és támogatóinkkal együtt évről évre csiszolunk és fejlesztünk. A tizedik, jubileumi nyilvános zsűrizés és díjátadó az Urániában volt, 430 vendég jelenlétében. Az eseményt 90-nél több médiamegjelenés kísérte.

2014-ben a rendezvény támogatói voltak: Assa Abloy, Austrotherm, Autodesk, Baumit, Canon, EuropaDesign, Graphisoft, Mapei, Meva, NKA, Rákosy Glass, SIMMO

Médiapartnereink voltak: Budapest folyóirat, Magyar Nemzet Online, MTI, Gazdasági Rádió, mandiner blog, Heti Válasz, Népszabadság, HírTV, Urbanista, index.hu, Litera.hu, M1 televízió, A mi otthonunk, Keratív, Archicentrum, Ybl Egyesület, Kortárs Építészeti Központ, Magyar Építész Kamara, Pollack HÖK, Épíinfo, Építéstechnika, Magyar Építőművészet, Random Klub, Építész Klub, éptár.hu, Octogon, Moltopera, HomeInfo, ProIdea, iroda.hu, Tervlap.hu 

A Média Építészeti Díja nyilvános zsűrizés és díjátadó rendezvény támogatására 4 csomagot kínálunk partnereinknek.


A Média Építészeti Díja támogatói csomagok tartalma és listaára

2015. június 5.

Kiss Erika
marketing- és értékesítési vezető
mobil: +36/20-911-4996

Pásztor Erika Katalina
főszerkesztő
mobil: +36/30 9844-446