építészet : környezet : innováció

Mérnöki ezüstfenyő - hatméteres fém karácsonyfa a Ludwig Múzeumban

Különleges karácsonyfát készített a 2018-as Velencei Építészeti Biennále magyar csapata. A Ludwig Múzeum lépcsőházában magasodó hatméteres fát a Studio Nomad fiatal építészei tervezték horganyzott rácselemekből.


Felülről - fotó: Danyi Balázs

Tornyánszki Éva (Kultúrgorilla): A 16. Velencei Építészeti Biennáléra készülő kiállításunk azt vizsgálja, hogyan vált köztérré a Szabadság híd 2016-ban, és mit üzennek ezek a történések a jövő városfejlesztése számára. A magyar pavilon épületének átriumába egy kilátót, egy helyspecifikus installációt tervezünk, amelyről új horizontok nyílnak.

A látogatók az épület tetőszintje fölé jutva kiláthatnak majd a vízre és a Giardini lombjaira. Célunk az eddig nem hozzáférhető tér rendkívüliségének, erejének átadása fizikai élmény formájában – hasonlóan a budapesti Szabadság hídon történt események rendkívüliségéhez, amelyek új látóhatárokat nyitottak meg az urbanisztikai gondolkodásunkban.

 

Oldalról - fotó: Danyi Balázs

 

Pongor Soma (Studio Nomad): A karácsonyfát olyan acél járdarács elemekből építettük, amiket a Velencei Biennáléra tervezett kilátóban is használni fogunk. Az építőelemek újraértelmezésével azt szeretnénk bemutatni, hogy a különleges felhasználási mód miként helyezi új perspektívába a mindennapi építészeti elemeket.

A támogatást köszönjük a Nagév Rács Kft.-nek, akik a velencei megjelenésünkben is kiemelt partnereink lesznek.


Elölről - fotó: Danyi Balázs

 

 

vélemény írásához jelentkezzen be »