építészet : környezet : innováció

Modern függönyfal-megoldások: ALUKÖNIGSTAHL

Energiahatékony, modern, transzparens és nagyon elegáns: mindezt egyszerre tudják a SCHÜCO egymásra hangolt homlokzati megoldásai a lehető legkeskenyebb látszó profillal és hatalmas üvegfelületekkel. Modern burok szinte bármilyen külső formára, a szabad homlokzatépítés érdekében.

A SCHÜCO függönyfal-koncepciói mindig az élen járnak: megoldásai lehetővé teszik, hogy hatalmas üvegfelületek mellett a lehető legkeskenyebb látszó szélességű teherhordó szerkezetek jelenjenek meg a homlokzaton. A SCHÜCO képes összehangolni ezen felületek transzparenciáját a technikai követelményekkel, összekapcsolni a fizikai megvalósítást az eleganciával óriási üvegfelületek esetében. Hogyan lehetséges ez?


 

Saját technológiai központ a lehető legmagasabb minőségért

A németországi Bielefeld városában található SCHÜCO Technológiai Központ egy akkreditált, független laboratórium, amely egyike a világ vezető tesztelő intézményeinek, ahol ablakokat, ajtókat, különböző homlokzati megoldásokat és új technológiákat vesznek górcső alá annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb minőségű rendszerek kerülhessenek a piacra. Ennek köszönhetően a SCHÜCO termékek megfelelnek a legszigorúbb előírásoknak is, s a cég olyan egyedülálló moduláris alumínium függönyfal-rendszereket kínál a lizénás-osztóbordás szerkezettől az acél-, illetve fa tartószerkezetre szerelt rendszereken át egészen a strukturális üvegezésű függönyfalakig, amelyek mindegyike kielégíti az építészeti, műszaki és esztétikai igényeket is.


Minimális látható felületek – maximális rugalmasság

A SCHÜCO függönyfal-rendszerek amellett, hogy megfelelnek a modern épületburkolási technológiákkal szemben támasztott szigorú követelményeknek (kiemelt hőszigetelés, biztonsági előírások, speciális elemek integrációja stb.), rendkívül magas esztétikai értékkel is bírnak. A megoldások sokoldalúsága a tervezők és építészek számára nagyfokú és kreatív játékteret biztosít, így különleges függönyfal-konstrukciók is létrehozhatók, teljesítve ezáltal a legmagasabb formatervezési kívánalmakat.
Páratlan tervezői szabadság a SCHÜCO Parametric Systemmel

A Parametric System a SCHÜCO függönyfal továbbfejlesztése a szabad homlokzatépítés érdekében, mellyel a parametrikus design jegyében kialakított, komplex, háromdimenziós homlokzatok egyszerű tervezésére és precíz megvalósítására nyílik lehetőség. A megoldás teljes összhangban áll a jövő építészeti elvárásaival: a rendszer a tervezőknek maximális szabadságot garantál, a gyártóknak lehetővé teszi a kivitelezési biztonságot, az építtetők számára pedig transzparens költségekkel szolgál. A kifinomult tervezésre a német DETAIL építészeti magazin is felfigyelt: a magazin az idei, 2015-ös évben is díjazta az innovatív építészeti megoldásokat, s a nyertesek között szerepelt a vállalat Parametric System rendszere is.

 

Milyen újabb megoldásokat kínál a SCHÜCO a transzparens homlokzati felületekhez?

A SCHÜCO olyan rendszereket kínál, melyekkel az építészek, tervezők és gyártók meg tudnak felelni az energia, a biztonság, az automatizálás és a formatervezés kritériumainak is. Íme, néhány megoldás!

Az elmúlt években megnőtt a kereslet az egyre nagyobb méretű ablakszárnyak iránt, s sokáig úgy tűnt, ezt a technológiai fejlettség nem engedi kielégíteni. A Schüco FWS 60 CV homlokzati rendszer azonban tökéletesen megfelel ennek a követelménynek: hiszen a függönyfal profilba integrált szárnnyal ötvözi a keskeny látszó szélességet (60 mm) a magas funkcionalitással és az optimális hőszigeteléssel is.
A SCHÜCO profilrendszereinek segítségével a legkülönfélébb koncepciójú függönyfal-megoldások is megvalósíthatók: a Schüco FWS 35 Panorama Design a legmagasabb igényekkel találkozva, szinte keret nélkül biztosítja az átláthatóságot nagy üvegfelületek esetén is. Az újgenerációs megoldás a kiemelkedően keskeny, mindössze 35 mm-es látszó szélességével teljes transzparenciát tesz lehetővé.

Számos impozáns épület bizonyítja a SCHÜCO függönyfal-rendszerek által nyújtott tervezői szabadságot. Tekintsen meg néhány példát!

 

Deutsche Apotheker- und Ärztebank, DüsseldorfNext Level, AnkaraFlame Towers, Baku
Alukönigstahl