építészet : környezet : innováció

Munka-jaj / villáminterjú [13]

Tapogatózás van

„Karácsony előtt tudtuk meg, hogy megvan a 2009-es évünk” - mondja Finta József, akit a munka-jaj fókusztémában arról faggatunk, hogyan érinti irodáját a gazdasági válság. Finta szerint  2010-ben, a választás évében lesz a nagyobb válság.

A válság és az építészek

"Ha visszagondolunk az előző évekre, kicsit illuzórikus állapotok voltak." A munka-jaj fókusztémában Wéber Józsefet, a Wéber Építésziroda vezetőjét kérdeztük a gazdasági világválságról és az építészet helyzetéről.

Lélekben is fel kell készülni

"Minden munkát meg kell becsülni, még azt is, amit korábban akár vissza is utasíthatott az ember."A munka-jaj fókusztémában Aba Lehelt, a Taleta Építész Iroda tervező szakmérnökét kérdeztük a válság hatásáról az építészetre.

Válság ott van, ahol akarják

A munka-jaj fókusztémában Kováts András építészt, a Keletterv Kelet-magyarországi Tervező Kft. ügyvezetőjét, vezető tervezőjét kérdeztük, hogyan érinti a vidék építészetét a gazdasági válság, és milyen megoldásokkal készül a 2009-es évre. 

A válság és az építészek

Célkeresztben a válság: induló „munka-jaj” fókusztémánk keretében az egyre mélyülő gazdasági válság és az építészet kapcsolatával foglalkozunk. Villáminterjúkban faggatjuk az építész társadalmat: milyennek látják az előttünk álló időszakot, milyen...