építészet : környezet : innováció

Nem lesz „kitapétázva” Budapest politikai plakátokkal - sajtóközlemény

anita: sajtóközlemény a Városházáról
2008. febr. 18."Nem lesz „kitapétázva” Budapest politikai plakátokkal  

sajtóközlemény a Városházáról
2008. febr. 18.

"Nem lesz „kitapétázva” Budapest politikai plakátokkal  

20 év után először elmarad a politikai szavazást rendszerint megelőző, a teljes várost ellepő kampányragaszokkal való „kitapétázás” a Fővárosban.
Ellenszavazat nélkül döntött a Fővárosi Közgyűlés 2008. 02. 15-én arról, hogy az illegálisan elhelyezett politikai kampányplakátok visszaszorítása érdekében a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. segítségével hirdetőtáblákat helyeznek ki a nagyobb közlekedési csomópontokban, melyeken a pártok ingyenesen helyezhetik el népszavazási plakátjaikat.
A fővárosi frakciók szem előtt tartva a lakosság érdekeit és az egyenlő elbánás elvét, önkéntesen lemondanak a korábban alkalmazott vadplakát-ragasztási gyakorlatról, és példamutató módon tartózkodnak az illegálisan kihelyezett politikai hirdetésektől, ilyen eszközöket egyáltalán nem alkalmaznak népszavazási kampánystratégiájuk végrehajtása során.

A frakcióvezetők elfogadták Bojár Iván András városarculati tanácsnok kezdeményezését, mely szerint a Főváros gondoskodik olyan alkalmi, a népszavazást megelőző időszakban kihelyezett hirdető-berendezések kitelepítéséről a város nagyobb közlekedési csomópontjaiban, amelyek a népszavazást követő 10. napig vehetők igénybe.
Az elfogadott előterjesztést szerint a frakciók tudomásul veszik, hogy az illegálisan kihelyezett politikai hirdetéseket a Főváros letakaríttatja, és a kijelölt népszavazással kapcsolatos hirdető-berendezések karbantartásáról is gondoskodik.
Bojár Iván András tanácsnok reménye szerint a pártok a jövőben az országgyűlési és az önkormányzati választásokon is egységben lépnek majd fel a várost csúfító vadplakátozás ellen.

Bojár Iván András
városarculati tanácsnok
"

vélemény írásához jelentkezzen be »