építészet : környezet : innováció

Repülést tettető lámpák

A Zengővári Kft. fontosnak tartja a szakirányú oktatásban való részvételt, ezért kezdett együttműködésbe a KREA Művészeti Iskolával, még 2017-ben. A közös munka során meghirdetett hallgatói pályázatot Mózes Katinka belsőépítész nyerte, aki eddig többet közt grafikával és papírmetszettel is foglalkozott.

A hallgatók felé egy mini világítástechnikai workshoppal nyitott a cég, ahol szakmai- és gyakorlati iránymutatás céljával hirdették meg "Az első lámpám" című pályázatot, melyet a diákok nagy lelkesedéssel fogadtak. A figyelemre méltó pályaművek közül a két legkreatívabb ötletet mutatjuk be.

Mózes Katinka enteriőrtervező szakos hallgató felskiccelt terveit balett mozdulatok inspirálták. A lámpák karakteres megjelenése, izgalmas formavilága és légiessége fogta meg leginkább a zsűrit. A művészi koncepció is kiemelkedő dícséretben részesült. A szakmai zsűri döntése alapján a jelentkező mindkét beadott pályaművét megvalósították. Az 'Arabesque' és a 'Jeté' fantázianévre keresztelt, a repülés érzetét keltő, egyedi tervezésű világítótestek először az ünnepélyes átadó napján a mockup room-ban öltöttek testet.


Zengővári Béla, ügyvezető igazgató és Mózes Katinka - fotó: zengovari

Zengővári Béla, ügyvezető igazgató és Mózes Katinka - fotó: zengovari

fotó: zengovari

fotó: zengovari

fotó: zengovari

 

 

 

 

 

vélemény írásához jelentkezzen be »