építészet : környezet : innováció

Share Budapest - elismert építészek tapasztalatcseréje

Október 25-én, a Share Budapesten 12 országból érkező kiváló előadók osztják meg tudásukat díjazott projektjeiken keresztül, többek közt az újító várostervezés, a fenntarthatóság, a régiós fejlődés és az okos belső tervezés témekörében. Az esemény sztárelőadója Renato Rizzi, a Harvard óraadója, az Olasz Építészet Aranydíjában részesült alkotó.

A pörgős esemény alatt az építészet és urbanisztika mellett és azon belül, a regionális magasépítési trendekről, víz- vagy tengerparti mérnöki munkáról, és a fürdők, szállodák építésének jövőjéről is szó lesz. A budapesti közönség számára is ismert kérdésként a folyópartok, folyómenti sétányok kialakításáról alapos vitát terveznek. 

Renato Rizzi előadása zárja az eseményt, mely végig alkalmas terepe lesz az intellektuális fejlődésnek és kapcsolatépítésnek. 

Az esemény magyarországi támogatója a Budapesti Építész Kamara, a konferencia elnöke Csapó Balázs.

Pár szó az előadókról:

John Bulcock brit építész munkáira már a RIBA által szervezett "40 under Forty" kiállításon fel lehetett figyelni. 2001-ben nyitotta meg saját tervezőirodáját Kuala Lumpurban, és központi elveihez tartozik az alacsony energiájú és fenntartható építés. "Factory in the Forest" című projektjét fogja bemutatni.

Paul Bukeley a Snug Architects igazgatója, mely csoport 2017-ben 11 pályázaton lett döntős vagy díjazott. 2018-ban pedig a - konferencián is bemutatásra kerülő - "Milford-on-Sea Beach Huts" című projektért olyan magas elismerésben részesült, mint a "Civic Trust Award" és a Brit Építészeti Akadémia "Role Model Practice" díja.

Tarek Hegazy 1999-ben csatlakozott a Living Design-hoz, mely mesterséges intelligencia segítségével segít a vendéglátóiparban újító, funkcionális terveket létrehozni.

A "Termalija Family Wellness" nevű projektet az Enota stúdió alapító tagja, Dean Lah mutatja be. A természeti algoritmusra építő tervezés a következő díjakban részesült: 2018 Architizer A+ Awards in Health Care & Wellness (New York), 2017 Iconic Awards Best of the Best (München).

Heechan Park, az Urban Agency alapító tagja a csoport koppenhágai, "Kalvebod Waves" című projektjét mutatja be. Ez a kikötőn épült köztér egyúttal pihenőhelyként is működik, készítői számos díjat nyertek.

CoCo architecture alapítói közül Cedric Ramiere látogat el Pestre. Az építész számos különböző területen rendelkezik temérdek tapasztalattal - mint az iskolaépítés, szociális lakhatás, kórházépítés, a kontinensen kívül is.

Renato Rizzi 10 évig dolgozott Peter Eisenmannal, mely időszak meghatározta különleges látásmódját. Ebből az együttműködésből született a "La Villette" Párizsban, a sienai "Monte dei Paschi" új központja, a tokiói Operaház tervei és a "Torre della Ricerca" Padovában. 

Sirapa Supakalin fiatal belsőépítész munkájái már sok nemzetközi elismerésben részesültek, ezek közül kiemelkedik a World Architecture Festival díja. Hypothesis nevű stúdiója a thai kultúra kevésbé ismert vonásaira hívja fel a figyelmet.

Mark Sutton azzal foglalkozik elsősorban, hogy hogyan lehet elrejteni a világítást az építészeti formában. A szintén számos díjban részesült "York Minster" projektről (Egyesült Királyság egyik legfontosabb vallási épületének bevilágításáról) fog beszélni. 

Ervin Taçi, az albán DEA (Design Engineering Architecture) Studio alapító tagja, aki a fenntarthatóságról és szociológiai foglmakról fog előadást tartani, a Tirana Olympic Park bemutatásán keresztül. 

Angel Zahariev szerint a magasházak, felhőkarcolók elterjedése nem eldöntendő kérdés. Az ebből fakadó építészeti felelősségről fog beszélni az A&A Architects alapító tagjaként is ismert építész.


Regisztrálni az eseményre ezen a linken lehet, részletek a programról itt.

 

 

 

 

vélemény írásához jelentkezzen be »