építészet : környezet : innováció

Trend az építészetben a palafedés a homlokzaton is

Bognár Klára: Nemcsak az építészek, az építtetők is lelkesednek a modern tető megjelenésért. Trend az építészetben, hogy a tetőfedés minél simább felületet adjon, erre szép példa a természetes palával fedett, Düsseldorf mellett elkészült felújított épület.

A németországi, 1947-ben épült lakótelep 80 m2-es lakóépületét vette meg a német építész. Az építész úgy döntött, megtartja az eredeti szerkezetet, nem volt vizes a pince, a földszinti és tetőtéri falak is jó állapotban voltak.

Nemcsak az építészek, az építtetők is lelkesednek a modern tető megjelenésért. Trend az építészetben, hogy a tetőfedés minél simább felületet adjon, erre szép példa a természetes palával fedett, Düsseldorf mellett elkészült felújított épület.A németországi, 1947-ben épült lakótelep 80 m2-es lakóépületét vette meg a német építész. Az építész úgy döntött, megtartja az eredeti szerkezetet, nem volt vizes a pince, a földszinti és tetőtéri falak is jó állapotban voltak.termeszetes pala fedésA német építész, Jon Patrick Böcker a modern építészet hirdetője. Szereti, ha egy épület leredukálható a lényegi, egyszerű formákra. Böcker nem híve a díszítettségnek, a régi épület felújításánál látta a lehetőséget arra, hogy a régi geometria megtartása mellett, modern építészeti formát kapjon az épület mindenféle kiugrók, ablakpárkányok, megjelenő ereszcsatornák nélkül.Ennek az építészeti nyelvnek a megvalósításához adott segítséget a Ratscheck cég szimmetrikus fedésre alkalmas természetes pala fedési rendszere (www.termespala.com).A palafedés sok lehetőséget nyújt, gyönyörű felületet ad, a fényviszonyok változásával mindig más fényben csillognak meg a természetes pala táblák.

Tovább a bejegyzéshez: Passzívház Magazin >>

2 vélemény | vélemény írásához jelentkezzen be »