Technológia

Átlátható minőség

1/1

Hővezetési tényező mérése az Austrotherm laboratóriumában

Hővezetési tényező mérése az Austrotherm laboratóriumában
?>
Hővezetési tényező mérése az Austrotherm laboratóriumában
1/1

Hővezetési tényező mérése az Austrotherm laboratóriumában

Átlátható minőség
Technológia

Átlátható minőség

2019.08.15. 10:31

Cikkinfó

Támogatott tartalom

Cég, szervezet:
Austrotherm

Letölthető dokumentumok:

Jó épületeket csak minőségi építőanyagokból lehet létrehozni. Mi az, ami a vásárlókat segíti ezek megválasztásában? Az Austrotherm Kft. erre ad választ: betekintést enged termékei belső vizsgálati jegyzőkönyveibe. 

Minden piacon találhatunk jó és kevésbé jó minőségű árukat. Ez egyaránt így van a zöldséges standoknál és az építőanyag kereskedelemben. Mindenki szeret spórolni, még akkor is, ha sejtjük, hogy a hosszú távú beruházásoknál nem ez a jó ötlet. Mi garantálja számunkra, hogy amiért pénzt adunk ki, az minőségi? Érdemes utánajárni, hogy a gyártók számára mennyire fontos, hogy vevőikhez egyenletes jó minőség kerüljön.

Miért kell a minőséget hangsúlyozni?

A kereskedésekben beszerezhető építőanyagok többsége rendelkezik megfelelő papírokkal, de az már kérdés, hogy a csomagolásba is a jelzett minőségű anyag kerül-e. Sok esetben kapnak a vásárlók kifogásolható árut, vagyis a vevők megkárosításával állunk szemben. Bár az ellenőrzés gyakori, a nem megfelelő építési termékek teljes körű kiszűrését nem várhatjuk el a felügyeletet ellátó szervektől, mert lehetőségeik szemlátomást korlátozottak. Mivel lakóépületeket átlagosan 50-100 évre terveznek, a rossz minőségű építőanyagok ennyi idő alatt bőven károsíthatják a lakók életét és magát az épület szerkezetét is. 

Mi az az átlátható minőség?

Egy ilyen problémára, hogy válaszolhatnak az építőipari cégek? Az Austrotherm Kft. megmutatja, mennyire jó az, amit előállít. A minőség elsősorban a szolgáltatásban és a termékek megfelelő műszaki paramétereiben rejlik. Minőségi termék csak úgy képzelhető el, ha ezeket a paramétereket folyamatosan ellenőrzik, és így biztosítják, hogy ami nem megfelelő, az ne jusson el a felhasználóhoz. Ennek érdekében a győri, gyöngyösi és szekszárdi gyárakban egyformán jól felszerelt laborban folyamatosan vizsgálják a gyártott termékeket. A három ilyen jól felszerelt gyári minőségellenőrző labor egyébként egyedülálló a hazai hőszigetelőanyag-gyártásban.


Hővezetési tényező mérése az Austrotherm laboratóriumában
1/1
Hővezetési tényező mérése az Austrotherm laboratóriumában
Nem elég jó minőséget gyártani, azt fel is kell mutatni. Az átlátható minőséggel az Austrotherm Kft. betekintést nyújt a termékei belső vizsgálati jegyzőkönyveibe. Egy hőszigetelő anyag legfontosabb tulajdonsága a hőszigetelő képesség, amit a hővezetési tényező mutat meg. Minél alacsonyabb ez a szám, annál jobban szigetel az anyag, annál kevesebb energia megy majd veszendőbe. Ha a termék hővezetési tényezője nem éri el a kívánt értéket, úgy a vevő évtizedeken keresztül fog többet fizetni fűtésre, mint ahogy eltervezte - és ezzel a gyenge minőségű termékeknél számolni kell. Az Austrotherm homlokzati hőszigetelő lemezek hővezetési tényezőjét hetente szúrópróbaszerűen vizsgálják mind a három gyárban, és ezek a mérési jegyzőkönyvek mindenki számára elérhetőek az interneten. Az eredmények értelmezéséhez rövid magyarázatot is kap az olvasó, hogy a szakmában járatlan érdeklődők is tudják az adatokat értelmezni.

Jó épületeket csak minőségi építőanyagokból lehet létrehozni, mert az alacsony árakat már rég elfelejtettük, mikor még mindig küzdünk a rossz minőség okozta problémákkal. Az Austrotherm Kft. által gyártott minőséget öt éve mindenki személyesen ellenőrizheti az oldal honlapján

Austrotherm

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk