Nézőpontok/Kritika

Budapest Modern - 20 év, 105 ház

1/6

?>
?>
?>
?>
?>
?>
1/6

Budapest Modern - 20 év, 105 ház
Nézőpontok/Kritika

Budapest Modern - 20 év, 105 ház

2011.12.07. 10:24

Cikkinfó

Szerzők:
Batár Zsolt

Vélemények:
1

Megjelent a Budapest Modern címet viselő, magyar-angol nyelvű könyv az Andron Könyv Kft. gondozásában, amely 105 épületet mutat be a főváros elmúlt két évtizedéből. A Batár Zsolt fotóival illusztrált kötet topografikus rendszert követ, így akár kortárs építészeti kalauzként is használható.

A Budapest Modern 105 alkotás bemutatásával ad ízelítőt a város elmúlt 20 évének építészetéből. Az épületek kerületenkénti csoportosításban láthatóak, sorrendjük pedig földrajzi szabályt követ: Pesten délről északra, Budán északról délre haladunk. Így a könyvet kalauzként használva képzeletbeli, vagy akár valós utazást tehetünk Budapest jelenkori épületei között. A kiválasztott házakat egy-egy fénykép mutatja be, alatta az építés ideje és a tervezők neve olvasható.
 

1/6

2/6

3/6

4/6

5/6

 

 

A magyar-angol nyelvű könyv fotóanyagát Batár Zsolt készítette.

Kiadja: Andron Könyv Kft.
Megjelenés: 2011. november
Méret: 128 oldal, 16 × 16 cm
Kötészet: cérnafűzött, kartonált (puhatáblás)
Ár: 3490 Ft

A könyv megjelenését az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület támogatta.

Vélemények (1)
mB
2011.12.07.
14:24

Miközben minden építészeti kiadvány örömmel kell(ene) hogy eltöltsön, bevallom a címlapfotó megrémít... Ez lenne az utóbbi 20 év építészeti zászlóshajója?... (hozzáteszem, csalódottan olvastam az egy épület - egy kép prezentációt is, így hát nem csak a felhozatal minőségével, de a tálalás mélységével kapcsolatban is szkeptikus vagyok.) Apropó: nem fogja végre valaki újra kiadni azt a remek (talán 97-es), örökre eltűnt Budapest építészeti kalauzt, mondjuk aktualizálva?.. Nagy nagy hiányt tömne be - és értő, alapos (és szép) is [volt] tömörsége, az anyag mennyisége ellenére [szerk: Ferkai A., Gerle J.].

Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk