Pályázatok/Nemzetközi

Falu a holdon és a tengerszint alatt – a Jacques Rougerie Alapítvány 2019-es pályázata

1/1

?>
1/1

Falu a holdon és a tengerszint alatt – a Jacques Rougerie Alapítvány 2019-es pályázata
Pályázatok/Nemzetközi

Falu a holdon és a tengerszint alatt – a Jacques Rougerie Alapítvány 2019-es pályázata

2019.09.05. 09:10

Cikkinfó

Építészek, alkotók:
Jacques Rougerie

Idén is lehet pályázni a Jacques Rougerie Alapítvány futurusztikus ötletbörzéjének díjaira, melyeket a legjobb, tengerszint alatti és holdbéli falu tervéért, illetve az Afrikai partjait veszélyeztető tengerszint-emelkedés kihívásaira adott ötletekért ítélnek oda. 

Holdra szállás, tengerszint alatti élet – Jacques Rougerie mintha nem tudna szabadulni honfitársa, Verne Gyula ötleteitől. Rougerie nem csak tervez futurisztikus űrbéli vagy úszó, víz alatti épületeket, de a nevét viselő alapítvány évente ír ki pályázatot, amelyre olyan a jövő kihívásaira reflektáló, újszerű és kidolgozott ötletekkel lehet nevezni, amelyek az űrben vagy a tengerekben és az emelkedő tengerszint miatt veszélyeztetett tengerpartokon épülnének fel.

Víz alatti régészeti múzeum Egyiptomban, A SeaOrbiter névre hallgató úszó óceánkutató központ – ez csak kettő Jacques Rougerie futurisztikus tervei közül.  fókuszában továbbra is az űr és a tengerek „Új életmódot kell találnunk annak a 10 milliárd embernek, aki 2050-ben a Földön fog élni. 75 százalékuk a tengerpartok közelében él, ezért  érinti őket a globális felmelegedés miatti tengerszint-emelkedés" – áll a pályázati felhívásban, amely Verne Gyulát idézi: „Minden, amit egy ember el tud képzelni, azt más emberek valóra válthatják!" Ahogy azt az Építészfórumon korábban hírül adtuk, 2013-ban egy magyar csapat, a Szövetség’39 alkotócsoport nyerte el „Tengerszint emelkedése és az építészet" kategóriában.

Idén is három kategóriában lehet indulni:

Az Innováció és Építészet a tengerekért díj fődíja 7 500 Euro, a fókuszdíja – amelynek témája a Víz alatti falu – 2 500 Euro.

Az Innováció és Építészet az űrért díj fődíja 7 500 Euro, a fókuszdíja – amelynek témája a Holdbéli falu – 2 500 Euro.

A Tengerszint emelkedése és az építészet díj fődíja 7 500 Euro, a fókuszdíja – amelynek témája Az afrikai tengerpart – 2 500 Euro.

A pályázat határideje 2019. november 8., a regisztráció diákoknak ingyenes. Bővebb információk a Jacques Rougerie Alapítvány weboldalán érhetők el.

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk