Nézőpontok/Kritika

Gyerekeknek szóló városkalauz jelent meg Budapestről

1/2

lead

lead
Tittel Kinga: Mesélő Budapest, Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft., 2016
?>
lead
?>
Tittel Kinga: Mesélő Budapest, Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft., 2016
1/2

lead

Gyerekeknek szóló városkalauz jelent meg Budapestről
Nézőpontok/Kritika

Gyerekeknek szóló városkalauz jelent meg Budapestről

2017.01.11. 13:14

Cikkinfó

Szerzők:
Tittel Kinga

Földrajzi hely:
Budapest

Tudod-e ki volt Budapest vőlegénye, és miért hívták kocka bárónak? Miért kerülte messziről Ferenc József a budapesti Operát? Sejted, mi volt valaha a körút és a Vígszínház helyén? 'Mesélő Budapest - Térképek, rejtélyek, fotók' címmel gyermekeknek szóló városkalauz jelent meg a Kolibri Gyermekkönyvkiadó gondozásában. 

Tudod-e mi az a patina? Vajon kik voltak a huszárok? Hallottál már a hídmesterekről és arról, hogy mi a feladatuk? Gondoltad volna, hogy Európában azért épült elsőként nálunk földalatti, mert az Andrássy utat akkoriban gyönyörű fakocka burkolat fedte, és azt nem akarták tönkretenni? Tudod-e, hogy mit rejt a Várhegy gyomra? Miért van hét tornya a Halászbástyának? Miért nincsenek felhőkarcolók Budapesten? 

Ha mindezt, és még ennél is sokkal több érdekességet szeretnél megtudni gyönyörű fővárosunkról, akkor feltétlenül hallgasd meg, miről mesél Budapest.
A Mesélő Budapest egy családi útikönyv, de akár hétköznapi közlekedés vagy épp osztálykirándulások alkalmával is élvezettel lapozgatható. Számtalan kép és térkép, érdekességek, különlegességek, fogalomtár és Ki kicsoda? teszi a kötetet még színesebbé és izgalmasabbá.

A könyv szerzője, Tittel Kinga idegenvezető elmondta: a kötet elsősorban a magyar nyelvű közönségnek szól, és olyan épületekre, szobrokra és ikonikus helyszínek érdekességeire hívja fel a figyelmet, amelyek mellett sokan minden nap elhaladnak, csak nem csodálkoznak rá.

A családi útikönyv abban szeretne segíteni, hogy ne csupán külföldiek járhassák turistaszemmel Budapestet, hanem az itt lakók is felismerjék, milyen gyönyörű városban élnek - fogalmazott Tittel Kinga, aki szerint a kötetet a szülők, nagyszülők mellett pedagógusok is haszonnal forgathatják például osztálykirándulások alkalmával.

forrás: MTI, Libri

 

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk