Épületek/Lakóépület

J2 ház Zágrábban

1/12

?>
?>
?>
?>
?>
?>
?>
?>
?>
?>
?>
?>
1/12

J2 ház Zágrábban
Épületek/Lakóépület

J2 ház Zágrábban

2008.01.11. 10:59

Projektinfó

Építészek, alkotók:
3LHD

Földrajzi hely:
Zágráb, Horvátország

Letölthető dokumentumok:

Többgyermekes családnak tervezett családi ház Zágráb kertes lakókerületében. Az L-alakú beépítés zárt utcafrontja „megvédi“ a ház belsejét az utcától és a szomszédos épületektől.Tervezőcsoport: 3LHD

A többgyermekes családnak tervezett családi ház Zágráb kertes lakókerületében áll. Az eredetileg itt álló ház az '50-es években épült a lejtős domboldalra, de az épület nem igazán használta ki a telek adottságait, és nem felelt meg a mai kor igényeinek sem. A nagy kert és a városra nyíló gyönyörű kilátás sem kapott megfelelő szerepet.

 

1/12

2/12

3/12

 

A telek mindkét oldalon egy utcával és magasabb házakkal határos. Az új épület koncepcióját és elrendezését ezek az adottságok határozták meg leginkább. Az L-alakú beépítés zárt utcafrontja „megvédi“ a ház belsejét az utcától és a szomszédos épületektől. A ház lakóterei mind az áttervezett kertre szerveződnek.

 

4/12

5/12

6/12

 

A nappali, az étkező és a konyha különleges, közös teret alkotnak és az úszómedencével együtt a lejtés miatt részben a földfelszín alá kerültek. Csak egy üvegfal választja el őket az udvartól, így a kert zöldje szinte a ház részévé válik. A ház bejárata e szint felett, az utcaszinten van, ahogy a garázs, a tárolók, a gardrób és a stúdió is.

 

7/12

8/12

 

A homlokzati anyagok a funkciók térbeli elhelyezkedésének felelnek meg. A nappalit és az étkezőt üvegfal borítja, így a belső terek teljes felületen kapcsolódnak össze a külsővel. A hálószobák határoló falai faborításúak.

 

9/12

10/12

11/12

 

képek és szöveg: 3LHD architects


J2 ház
Zágráb, Čačković utca 9., Horvátország
A tervezés kezdete: 2004. március
Az építés kezdete: 2005. szeptember
Az építés befejezése: 2007. július

A telek mérete: 687 m2
Bruttó alapterület: 396 m2
Beépített terület: 159 m2

Tervezőcsoport: 3LHD, Saša Begović, Marko Dabrović, Silvije Novak, Tatjana Grozdanić Begović, Irena Mažer, Marin Mikelić
Társtervezők: Paula Kukuljica, Lucija Staničić, Marija Babojelić
Fotó: Damir Fabijanic

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Támogasd az Építészfórumot most, hogy legyen újabb húsz évünk!

Az Építészfórum minden tartalma ingyenes – és az is marad. De ahhoz, hogy eredeti, értékálló anyagokat hozzunk létre, Olvasóink támogatására is szükségünk van.

Támogatom

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk