Technológia

Megjelent az OCTOGON magazin 112. száma

1/2

Megjelent az OCTOGON magazin 112. száma
?>
?>
Megjelent az OCTOGON magazin 112. száma
1/2

Megjelent az OCTOGON magazin 112. száma
Technológia

Megjelent az OCTOGON magazin 112. száma

2014.06.24. 13:43

Cikkinfó

Támogatott tartalom

Cég, szervezet:
Octogon Architecture&Design

Friss átadásokról, munkaközi helyzetjelentésről, példás helyreállításról, emlékművekről, portugál építészről egyaránt olvashatnak a most megjelent OCTOGONban. 

Állandó munkatársunk, Cser Brigitta a kortárs portugál építészet egyik legérdekesebb életművel bíró, nagyon aktív építészét, Manuel Aires Mateust faggatta egyebek mellett arról, milyen túlélési stratégiái vannak portugál építészeknek most, a válság után/alatt, de szó került az Idő építészeti aspektusairól és az „arquitectura chã" mibenlétéről. Szépvölgyi Viktória a Mercedes-Benz Design és a MOME közös tervezői programján járt, ahol a német óriásvállalat külső formatervezői részlegének vezetőjével, Robert Lesnikkel beszélgetett a háromdobozos klasszikusról, az új C-osztályról és a MOME-s hallgatók erényeiről.

Földes László és Sónicz Péter legutóbb Pilisborosjenőre terveztek családi házat. Az 50 cm-es főfalvastagságú lakóépület (munkacímén a Hosszú ház), idézve szerzőnket, Szépvölgyi Viktóriát: „egyszerre hordozza az északias higgadtság, a demokratikus építészet, 100 méter könyv [nagyszerű, több helyiségét betöltő könyvgyűjtemény otthona is e ház] és a természet tiszteletének gondolatát".
Árkay Bertalan neve hallatán elsősorban az édesapjával, Árkay Aladárral közös terve, a városmajori Jézus szíve templom jut eszünkbe. Pedig a második világháború előtti időkből jó néhány budapesti villaépülete ismert. Ezek egyike, a II. Labanc utcában álló, 1932-ben felépült modern ház Hild Csorba Bernadett építész pontos és igényes munkája révén született újjá. A ház történetéről és helyreállításáról Vadas József írt.

Megjelent az OCTOGON magazin 112. száma
2/2
Megjelent az OCTOGON magazin 112. száma

Aktuális lapszámunkban több sportberuházásról is beszámolunk. Katona Vilmos elemzését olvashatják a felcsúti Pancho Arénáról. Farsang Barbara Min dolgozik? című, állandó rovatában a - jelenlegi nevein - Új Albert Stadion/Ferencvárosi Stadion szakági tervezőit, Kókány Győzőt, Szokolyai Gábort, Üveges Zoltánt, valamint Szőke Gábor Miklós szobrászt faggatta arénabeli munkájukról.
Idei második, tematikus, a 4-es metró építészetének szentelt lapszámunkban a föld alatti tereket mutattuk be. Bepótoljuk a felszínek bemutatását: most a pesti oldal állomásait jártuk be, térszervezésre, tájépítészetükre, közlekedési kapcsolataikra fókuszálva (szerzőink: Mizsei Anett, Torma Tamás és Molnár Szilvia). A metróállomások felszíneinek bemutatását követi az Olimpia parkról szóló szakmai kritika, Kovács Péter „tollából". De elkészült a Körtéri Gomba helyreállítása is, éveket kellett várni, rá, de a végeredmény alapján elmondható, megérte. Szabó Levente és Gyüre Zsolt közös munkája nyomán visszanyerte régi eleganciáját ez a hosszú ideig omladozó építmény, amely tökéletesen illeszkedik a mai környezetéhez.

Plusz
Óriási iSaloni/Milano képes összeállítás, alpesi Síház magyar belsőépítészek átalakításában, kétszintes tetőtér a pesti Belvárosban, Spíler Shanghai és még sok minden más.

Az ízelítő nem teljes körű, a lapot keresse az újságárusoknál, vagy fizessen elő!

(x)

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk