Pályázatok

Névadó pályázat a Kormányzati Negyedre

1/1

Kormányzati negyed

Kormányzati negyed
?>
Kormányzati negyed
1/1

Kormányzati negyed

Névadó pályázat a Kormányzati Negyedre
Pályázatok

Névadó pályázat a Kormányzati Negyedre

2007.08.16. 18:18

Cikkinfó

Vélemények:
5

Dosszié:

A Kormányzati Negyed területe, az egész 30 hektáros, megújuló városrésznek mindössze 16-18 százaléka. Ezért várja 2007. október 31-ig a Kormányzati Negyed Projektiroda az új városközpont nevére vonatkozó ötleteket.

Kormányzati negyed
1/1
Kormányzati negyed

Könnyű belátni: nem nevezhetjük az egész 30 hektáros, megújuló városrészt Kormányzati Negyednek. A Kormányzati Negyed területe ennek ugyanis mindössze 16-18 százaléka. Nevezzük hát másnak!

A pályázat két ütemből áll:

2007. október 31-ig várja a Kormányzati Negyed Projektiroda az új városközpont nevére vonatkozó ötleteket levélben és e-mailben egyaránt. A pályázatokat a következő címre lehet elküldeni:

Postán: 1392 Budapest, Pf. 282.; vagy 1054 Budapest, Zoltán utca 16.
A borítékra rá kell írni:· Névadó pályázat.

Illetve e-mailben a kormanyzatinegyed/kukac/kvi.hu címre, ebben az esetben a „Névadó Pályázat" jeligét a levél tárgyában szükséges feltüntetni.

Ezekből egy - a közeljövőben felkérendő - szakmai zsűri választja majd ki a 10 legjobbnak talált ötletet. A top 10-et aztán internetes szavazásra bocsátja a projektiroda a www.kormanyzatinegyed.hu weboldalon. Szavazni 2007 végéig lehet, eredményt az előmunkálatok megkezdésével egyidőben, a jövő év elején hirdet a Projektiroda.

forrás: http://www.kormanyzatinegyed.hu

Vélemények (5)
kemtam
2007.08.22.
10:44

Augusztus 25-től egy hónapon át a Terézvárosi Polgármesteri Hivatalban kifüggesztésre kerül a Kormányzati Negyed területére készített KVSZ-tervezet. Megtekinthető munkanapokon 8-16 óra között. Egy halovány megjegyzés csupán: a XXI. század hajnalán miért lehetetlen online is közzétenni az ilyen dokumentumokat - pláne egy ennyire híres projekt esetében?

anita
2007.08.22.
09:16

A kormanyzatinegyed.hu oldal is reagált a számos oldalon megjelent névadó pályázatra és azok eredményére, s közzé tették a hivatalos oldalra eddig beérkezett javaslatok egy részét is: http://www.kormanyzatinegyed.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=54&Itemid=1

anita
2007.08.20.
13:49

Több mint kétszáz javaslat érkezett az Index saját névadós felhívására, az eredményről bővebben itt: http://www.index.hu/politika/belfold/konnnv08/

EMA
2007.08.20.
21:06

@anita: Azt nem teszik a kirakatba... Teljesen felesleges a lihegés: a név rajta-ragadt már, mint a Városháza-park esetén. Sokkal inkább, a Nyugati térnek kéne nevet adni, ha már Marxot elzavarták... ez is jellemző - minden rendszer szája ize szerint cseréli az utcaneveket, és közben megpróbálja lemosni a múlt emlékeit. Egyébként, annak jegyében, amit ezzel kapcsolatban irtam a Humanizált terekről, a Nyugati teret Fesztivál-térnek nevezném, annál is inkább, mert a Kormányzati Negyed összekapkodása is egy fesztiválcirkuszra jellemző. Eva Mihály Amichay városgazdász-újságiró

Baromffy
2007.08.17.
11:57

sunt: Elhibázottan korainak tartom az összefoglaló névről kiírt pályázatot. Pillanatnyilag a kormányépülretek zsüri által elfogadott terve ismeretes, amelyek alapján önmagában nem sejthető, hogy milyen lesz az egész negyed. A japán fANTÁZIATERV KÖZLÉSE PEDIG EGYENESEN FÉLREVEZETI A POTENCIÁLIS NÉVADÓKAT: biztos, hogy ez nem épülhet fel magánerőből. Ha a kormány a névvel terelni akarja a teljes városrész beépítését, akkor meghívottakkal való konzultáció után maga döntsön a névről, ne pályázatot fabrikáljon köré. Ennek a funkciónak az érvényesítésére nyilvánosan javaslok egy nevet az egész komplexusra: Zöld Ék.

Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk