Programok

Építészet és közélet - Országos Főépítészi Konferencia

2018.05.09. 09:30

Az ország önkormányzati és állami főépítészei 1996-tól évente más és más városban, saját kezdeményezésükre rendezik meg a nagysikerű Országos Főépítészi Konferenciát. A 23. találkozónak Kaposvár, a somogyi megyeszékhely ad otthont augusztus 22-24. között a Magyar Főépítészek– Országos Főépítészi Kollégium - Egyesülete, valamint Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata szervezésében.

Kaposvár a Dél-Dunántúl dinamikusan fejlődő megyeszékhelye, a festők városa, a szecesszió városa, a Zselic fővárosa, a szökőkutak és a virágok városa, nemzeti sportváros, a lovassportok települése. Az utóbbi 10 évben számos építési beruházásának köszönhetően Kaposvár mind építészeti arculatában, mind szolgáltatásaiban megújult, ezzel a régió meghatározó központjává vált.

A 21. század a kommunikáció százada, ahol nem elég csak szépet és jót alkotni, hanem azt el is kell fogadtatni. Ennek mikéntje különösen aktuális ma a főépítészek számára. Egyrészt ötleteiket, javaslataikat meg kell értetni a döntéshozókkal, másrészt a megvalósuló beruházásokat el kell tudni fogadtatni a településen élőkkel, harmadrészt az elért eredményekkel segíteni kell a település újrapozicionálásában – szorosan együttműködve kommunikációs és marketing szakemberekkel. Erre keres jó példákat és gyakorlatokat az idei kaposvári konferencia, rendhagyó kirándulásokkal és gyakorlati alapú előadásokkal.

A konferenciára a főépítészeket, valamint a szakma más képviselőit, a tervezőket, az építéshatóságok munkatársait, az örökségvédőket, a régészeket, a minisztériumok, főhatóságok, kormányhivatalok munkatársait, önkormányzati szövetségeket, a helyi és országgyűlési képviselőket, szociológusokat, közgazdászokat, a szakmai, társadalmi szervezetek
vezetőit/munkatársait egyaránt várják.

Időpont: 2018. augusztus 22-24.