Programok

"Jujj, ezt már megmondom...!" - Vadász Bence és M. Miltényi Miklós kötete

2010.10.22. 09:21

Emlékeztető, amnéziás felnőtteknek - Vadász Bence és M. Miltényi Miklós építészek őrületes ”gyermekvers” kötete októberben jelenik meg a Corvina Kiadó gondozásában.

Kedves Barátaink, Kollégáink, Szeretteink, Tisztelt Érdeklődők!

Vadász Bence és M. Miltényi Miklós építészek őrületes ”gyermekvers” kötete októberben jelenik meg a Corvina Kiadó gondozásában.

A könyv nyilvános bemutatója 2010. október 28-án csütörtökön du. 15.30 órakor lesz a Két Szerecsen kávéházban (Budapest VI. Nagymező u. 14)

A verseket Vadász Bence írta, az illusztrációk Miltényi Miklós munkái.
Az ízlésesen testes alkotópárost és a könyvet Finta József akadémikus, Kossuth-díjas építész mutatja be; a versekből ízelítőt ad Básti Juli, Kossuth-díjas színművésznő

Szeretettel várunk!

Vadász Bence és M. Miltényi Miklós

P.S.: A kötet a helyszínen kedvezményes áron megvásárolható.

(A könyv minden nagyobb könyvesboltban kapható,-de megrendelhető a Kiadó saját honlapján is: www.corvinakiado.huSaint-Exupéry még egy elefánttal kibélelt kígyót alkalmazott teszternek, amire persze minden komoly felnőtt azt mondta, hogy az egy kalap. Azóta többen is nekifutottak már a probléma megoldásának, bökdösték így vagy úgy, ezzel-azzal a Nagyon Komoly Felnőtteket – s most itt van Vadász Bence és M. Miltényi Miklós kötete is, emlékeztetőül az amnéziás felnőtteknek.

Azt hiszem, ezeket a versikéket igazából nekem írták. Anno azzal vádoltak, hogy koravén vagyok, mostanában viszont már leginkább azzal van a baj, hogy túl infantilis vagyok (a zsűri összetétele állandó) Pedig én azt hittem, hogy mostanában kerülök csak igazán ”pariba” magammal. De mint tudjuk, a bejáratott konvenciók szerint ez egy meglehetősen fordított folyamat; sőt, fejlődéstörténeti szempontból is értékelhetelen IZÉ. Rendes ember nem viselkedik így.

Csak egy dolog maradt mentségemül: az, hogy azért néhány éve mégiscsak csőstül jönnek, hirtelen egyre nagyobb számban bukkantak fel, s jönnek még egyre többen a (ki tudja, eddig fegyelmezetten hol, merre bújkáló) hasonszőrű, igazi játszótársak: partnerek abban, hogy az életet igenis el lehet kezdeni bármelyik irányból, nézni vagy láttatni magunkat benne szabadon, szükség szerint szétszerelni* majd összerakni pont úgy, ahogy az nekünk tetszene, kiröhögni a buta pátoszt és a szükségtelen komolykodást, s eközben nem hátrálni meg semmitől, még attól sem, ami esetleg nagyon fájhat. Mint például a Vadász Bori ronda műanyag gereblyéje...Vadász Bencike és Miltényi Miklóska (1.b oszt. tan. - mert egyszer valahogy így írt alá a Bence egy nekünk küldött e-mailt) kitűnő közös dolgozata nekem erről (is) szól, kedves nénik, bácsik.

 

Forgassa hát a kötetet szeretettel, ha maradt még Önben is mersz, játszani! :-)
[balintcili]

Kedvcsinálónak addig is álljon itt egy opusz:

Marci bá

Átmentem a Marcibá
nyitéren és útközben
rámköszönt a Marci bá,
amikor pont vittem a kezemben a kedvenc homokozó lapátomat.

Már várt rám a játszóté
ren a sok barátom és
még vagy három nagy kópé,
mondjuk most a pontos nevük nem jut épp az eszembe.

Futottunk a homoko
zóba várat rombolni,
de sajnos a homloko
mat beütötte  a Vadász Bori a 2/A-ból a ronda műanyag gereblyéjével.

Úgyhogy mikor Marci bá
újra odabiccentett,
épp megint a Marcibá
nyitéren futottam haza, hogy jól beköpjem azt a hülye Vadász Borit!

Vadász Bence
2010. 05. 05

 


Weöres Sándor: Kisfiúk témáira; ”Tibor megfogja Zsuzsát...”