Programok

Virtuális diplomakiállítást rendez a MOME

2020.05.14. 15:12

Az idei lenne az első diplomakiállítás a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen – ehelyett azonban az intézmény első virtuális diplomakiállítását rendezi meg 2020-ban. A fennálló helyzethez alkalmazkodva június 18-tól a Sziklak Virtuális Galéria által tervezett virtuális térben lesznek láthatóak az idén diplomázók munkái. 

Az első virtuális diplomakiállítás megtervezését a MOME Brand Iroda felkérésére a Homo Phis kiállítást jegyző Sziklak Virtuális Galéria csapata (Iszlai Gáspár, Iszlai József, Miklós Ádám, Nagy Hunor, Vatány Szabolcs) vállalta. A fiatal tervezőcsapat, amelynek két tagja is MOME-s hallgató, a campus tereiből és az idei diplomaarculat koncepciójából inspirálódva, egy olyan virtuális élményt hoznak létre, vertikálisan és horizontálisan is végtelennek tűnő terekkel, melyben a látogató kedvére barangolhat és fedezheti fel az idei mesterszakos diplomások munkáit. A grafikát Kertész Kata, valamint az idei diplomaarculatot tervező Tóth Lili készíti. A virtuális kiállítás megismerésében és az új élményben a térhez komponált zene segít elmerülni.

 

Az idei diplomaarculatot tervező kurzust Borbás Marci vezette. A kiállítás szakmai tanácsadója Fülöp József és Koós Pál. A kurátori teendőket Kókai Zsófia látja el.

Az online diplomakiállítás lehetőséget teremt arra, hogy szélesebb közönséghez jusson el és nemzetközileg is láthatóvá váljon a 2019/20-as tanévben diplomát szerzők mestermunkája.  A kiállítás megnyitásának tervezett időpontja: 2020. június 18. A kiállítás a MOME honlapjáról lesz elérhető, és várhatóan kurátori tárlatvezetéseket is meghirdetnek majd hozzá. 

Forrás: MOME